Novice

Delavnice za starše po ločitvi

Delavnice za starše po razvezi

Pripravili smo nove delavnice za starše po razvezi oz. prenehanju partnerske skupnosti. Namen programa je pomoč staršem v procesu razveze pri vzpostavljanju učinkovitega medsebojnega sodelovanja ob reševanju izzivov skupnega varstva in vzgoje otrok ter razbremenitev otrok.

>> Preberite več tukaj

 

Predstavitev

Center za izobraževanje, supervizijo in terapevtsko pomoč Maribor

Smo zasebni zavod za terapevtsko pomoč in podporo posameznikom, parom in družinam, ki so v stiski zaradi:

  • težav s komunikacijo v družini, v partnerskem odnosu, s prijatelji, v šoli, na delovnem mestu,…
  • slabe samopodobe: spremljajo vas občutki nevrednosti, nesposobnosti, nemoči,…
  • težav v partnerskem odnosu: kronični konflikti, čustvena hladnost, odtujenost, nezvestoba, nasilje,…
  • težav v odnosu z otroci: otroci so nemirni, ne morejo spati, se zapirajo vase, imajo težave v šoli, zavračajo hrano, pogosto bruhajo, so agresivni,…
  • čustvene stiske, ki so posledice čustvene, fizične, spolne in/ali ekonomske zlorabe
  • težav z odvisnostjo: alkohol, droge, motnje hranjenja, samopoškodbe, odnosi, delo,…
  • duševne stiske: tesnobne motnje, poporodna depresija, depresija,…..
  • življenjskih izzivov, ki so pred vami: odhod od doma, nosečnost, prihod otroka, »prazno gnezdo«, smrt v družini, izguba službe, ločitev,…

Terapevtsko pomoč in podporo izvajamo v obliki terapij, terapevtskih skupin, supervizij, programov za strokovne delavce ter raznih predavanj z delavnicami. Terapevtsko delo poteka po relacijskem družinskem modelu terapije, ki je priznano s strani American Association of Marital and Family Therapy. Temelji na odkrivanju in razumevanju vpliva, pomena in moči preteklih izkušenj v sedanjem življenju ter globinskem preoblikovanju medgeneracijskih vzorcev mišljenja, čutenja ter vedenja v partnerskih, družinskih in drugih odnosih. Zaradi česar pride do trajnega izboljšanja samopodobe, kakovosti odnosov, življenja in zdravja.

Terapevtsko pomoč nudimo zakonski in družinski terapevti, specialisti zakonske in družinske terapije, z zaključenim podiplomskim študijem Zakonske in družinske terapije.